top of page
Vuosien varrella Seurahuone on ollut mm. leipäkauppa, kahvila, ruokala, kutomo, painotalo, huonekaluliike, kampaamo, urheiluvaatekauppa sekä hierontapiste.
1930-luku

Seurahuoneen kellari oli

1930-luvulla Ruokala Seurahuone

Nykyisen liikerakennuksen kohdalla sillan pielessä oli vielä 1920-luvun alussa rakennus, jossa toimi Lindqvistin kauppa, joka tunnettiin nimellä "maalaisten kauppa". Nykyisen uuden liikerakennuksen rakennutti August Suominen vuosina 1927–1929 ja se rakennettiin paikalla olleista kaupan sekä viereisten Öfverströin nahkurin verstaan, nahkojen liotushuoneen ja asuinrakennuksen aineista.

Uudessa liikerakennuksessa toimi ensimmäisenä Suomisen leipämyymälä. Sen jälkeen vähän aikaa Vanha sekatavarakauppa ennen 1940-luvulle asti toiminutta Peelet Heinon pitämää matkustajakotia. Matkustajakodin yhteydessä toimi lisäksi kahvila ja ruokala Seurahuone. Seuraavaksi talossa toimi Johanssonin kutomo, sitten vähän aikaa Luoteis-Uusimaan toimitus ja paino, vuodesta 1954 talossa toimi 1980-luvulle saakka Lehtorannan huonekaluliike ja sen jälkeen siinä jatkoi huonekaluliike Taru-Kaluste.

1940–1990
2000-luku

2000-luvulla taloon astuivat sen nykyiset omistajat Reima Salonen ja Satu Viljanen. Talossa toimii tänä päivänä Viljasen parturi-kampaamo sekä Salosen hierontapiste.  He remontoivat ja uudistivat vuonna 2015 talon kellaritilat vanhaa kunnioittaen  ja avasivat samaisena syksynä Seurahuoneen Kellarin juhlatilat ja saunaosaston vuokrakäyttöön.

Teksti: Karkkilan vanha rakennuskulttuuri: Päivi Mikola, Risto Hakomäki. Riihimäen Kirjapaino Oy 1994. Tekstilisäykset Meri Yrjänä-Siivonen

bottom of page